Mâine ai putea să nu mai vezi, să nu mai vorbești, să nu mai alergi. Te-ai gândit vreodată la acest lucru?

Nu-mi zi că nu te interesează suferința celorlalți.

Nu-mi zi că nu-ți pasă de omul care cerșește. Nu-mi zi că nu-ți pasă de fata bolnavă de cancer. Nu-mi zi că pentru tine contează doar propria persoană.

Nu-ți zic că ești egoist.

Dar nu ai nici un drept să judeci pe cineva, uită-te în sufletul tău cât gunoi ai. Zici că nu-ți pasă de nici un suferind. Ar trebui să-ți pese. Poți să nu ajuți pe nimeni. Nu-l ajuta pe orb să treacă strada și nici pe bătrânica care duce cu greu sacoșa. Nu te împărți cu nimeni. O va face altcineva în locul tău. Doar că, te rog, nu te mai plânge.

Nu te mai plânge că nu ai bani, că te-a părăsit iubita, că vecinul de la etajul trei te-a înjurat.

Nu te mai plânge că ești departe de părinți și că nimeni nu te înțelege. Nu te mai plânge că nu ai prieteni și nimeni nu te ajută la greu.

Deschide ochii și vei vedea că problemele tale sunt mici pe lângă ale altora. Bucură-te că vezi, că poți alerga, vorbi. Bucură-te că ești sănătos și ai timp ca să-ți îndeplinești visurile. Bucură-te că ai părinți, pentru că cineva nu-i are.

Zici că nu-ți pasă de durerea altora, ar trebui să-ți pese.

De ce? Doar așa vei înțelege cât de fericit și de norocos ești. Prețuiește ceea ce ai. Mulțumește-i Lui Dumnezeu pentru tot și ajută-i pe cei care au nevoie de tine.

Nu știi ce se poate întâmpla mâine cu viața ta. Mâine ai putea avea un accident sau ai putea fi diagnosticat cu o boală incurabilă. Mâine ai putea să nu mai vezi, să nu mai vorbești, să nu mai alergi. Te-ai gândit vreodată la acest lucru?

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *