Nu ai nici un drept să critici și să judeci viața altcuiva. E viața lui, o trăiește precum dorește

Fie că sunt alcoolici, gay, prostituate, hoți.

Poate e de la țară sau de la oraș. Are pielea mulatră sau nu.

E îmbrăcat în haine scumpe sau de la second hand. E cerșetor sau om de afaceri. E bogat sau sărac. E orb sau mut. Aleargă sau e într-un scaun de rotile. Pe lângă toate acestea – e om.

E un om care are un trecut. Are visuri și speranțe.

A greșit și regretă. Iar atunci când vine noaptea plânge într-o pernă, la o stație, la un colț de stradă, în bucătărie sau în brațele omului drag. Are cicatrici pe suflet și amintiri.

Iar eu, tu, el, ea, voi, noi – suntem doar niște spectatori care nu știm ce s-a întâmplat după culise. Nu știm prin ce încercări a trecut. Nu știm din ce cauză a luat unele decizii și care sunt circumstanțele care l-au impus să procedeze într-un anumit fel.

De ce să nu respect prostituata? De ce să nu îmbrățișez cerșetorul? De ce să nu fiu prietenă cu un gay sau cu o lesbi? De ce să nu fiu bună cu toți?

Nu ai nici un drept să critici și să judeci viața altcuiva. E viața lui, o trăiește precum dorește și își asumă fiecare faptă. Tu alegi să faci parte din viața acelui om sau nu. Tu alegi să-i fii un prieten adevărat sau nu. Tu trăiește-ți viața ta. Tu respectă, dacă dorești să fii respectat.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *