Când cineva se folosește de bunătatea și iubirea ta, tu nu te răzbuna. Tu iartă și pleacă

Este ușor de oferit răutate celui care a dat cu tine de pământ, dar e mai complicat să ierți și să pleci de acolo unde nu te mai simți iubit.

E complicat să uiți vorbele urâte, trădarea și atitudinea indiferentă a omului pe care l-ai iubit. În schimb, e mai ușor să-i întorci aceeași monedă pe care ți-a oferit-o.

Iertarea se învață.

Atunci, când alegi răzbunarea, nu faci nimic altceva decât să te scufunzi în întuneric. Deoarece, dorința de a provoca durere îți satisface orgoliul și ego-ul. În să sufletul rămâne rănit. Rănile tale continuă să sângereze. Continui să învinovățește, să reproșezi, să cauți vinovații.

Este greu să ierți, pentru că noi, oamenii, nu suntem învățați să iertăm.

Acest proces al iertării are nevoie de timp și de răbdare. Mai întâi de toate, trebuie să existe intenția de a ierta. Un simplu „Iert” nu schimbă nimic, pentru că iertarea vine din interior.

Este nevoie de acceptare.

Acceptă-ți furia, durerea, rușinea. Încearcă să te poziționezi în locul celui care ți-a greșit și să dobândești înțelegere profundă, urmată de compasiune și de eliberarea celui care te-a rănit.

Acest proces nou al iertării va naște un nou Tu.

Vei fi mai înțelept, mai calculat.Vei privi cu alți ochi pe cei care ți-au provocat durere. Vei fi eliberat de poverile sufletești și vei privi cu mai multă speranță spre orizont.

Cu drag, Mary!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *