Uneori oamenii pretind că tu ești rău, ca să nu se mai simtă vinovați pentru ceea ce ți-au făcut

Oamenii te vor răni. Oamenii te vor bârfi, chiar dacă tu nu ești așa cum zic ei.

Oamenii vor mușca din tine și te vor dori la pământ. Oamenii te vor folosi, te vor minți, te vor scuipa, te vor trăda. Oamenii te vor învinovăți pentru toate și pentru nimic. Fiindcă, așa sunt ei.

Tu le vei da inima, iar ei o vor lua și o vor degusta la micul dejun.

Tu le vei da timpul tău, iar ei nu vor avea niciodată pentru tine măcar o secundă. O amărâtă de secundă. Le vei oferi încrederea, iar ei te vor trăda, te vor înjunghia, te vor devora, te vor doborî la pământ.

Le vei da iubire,  pentru ei va fi prea puțin.

Cui îi trebuie în ziua de azi dragoste? Mulți au devenit o haită de consumatori. Lacomi și egoiști. Vor să li se dea totul, iar ei nu știu măcar să dea în schimb o simplă îmbrățișare. Sună dură? Poate. Însă, aceștia sunt oamenii.

Iar atunci când îți vei alege un alt drum.

Când te vei separa de ei. Când le vei zice adevărul și prioritatea pricipală din viața ta vei fi chiar tu. Când nu vei accepta compromisuri și vei alege cu multă atenție prietenii. Când vei fi așa cum ești, natural și sincer. Când nu vei face sacrificii și în locul lor îți vei alege visuri.

Atunci oamenii vor pretinde că tu ești rău, ca să nu se mai simtă vinovați pentru ceea ce ți-au făcut.

Vor veni în fața ta cu o mie și una de reproșuri. Tu vei fi vinovat pentru cele întâmplate și neîntâmplate, pentru că le este greu să recunoască că din toată această poveste poartă și ei o parte din vină.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *