Te rog, tată nu mă învăța să mă umilesc, dacă vrei ca în viitor să am în viața mea bărbați de calitate

Te rog, tată lasă-mă să explorez lumea și nu mă învinui pentru neajunsurile din casa noastră.

Nu-mi distruge micile plăceri copilărești și lasă-mă să trăiesc fiecare clipă din adolescența mea. Respectă-mă, tu mi-ai dat viață, dar nu ești stăpân pe viața mea. Nu ai nici un drept să mi-o distrugi, să mi-o transformi într-o mocirlă.

Te rog, tată ia-mă în brațe și împletește-mi părul.

Sărută-mă pe obrăjori și zi-mi că nu vei lăsa pe nimeni să-mi provoace durere. Ajută-mă să-mi ating visurile și crede în mine. Iubește-mă așa încât atunci când voi crește mare să nu caut iubirea ta în alt bărbat.

Te rog, tată nu mă doborî la pământ, ci oferă-mi aripi să ating orizontul succesului.

Adă-mi ceaiul la pat, pregătește-mi micul dejun, scoate-mă la un film, la plimbare. Citește cu mine cărți. Calcă-mi rochița și cumpără-mi mici cadouri. Surprinde-mă frumos.

Nu fuma în preajma mea, nu mă insulta, nu mă lovi. Cere-ți iertare atunci când greșești în fața mea și respectă-mi alegerile. Nu mă critica, ci laudă-mă atunci când am o reușită la școală sau îți dau un cadou făcut de mine.

Bucură-te de prezența mea și fă-mă să mă simt cea mai frumoasă fată.

Doar așa voi putea să cresc o femeie care va avea capacitatea să ia decizii corecte, care nu va crede orice cuvânt spus de un oricare trecător, care își va cunoaște prețul, valoarea și nu va permite nici unui bărbat să o lovească.

Fiindcă, tu ca tată, dar ca și bărbat nu ți-ai permis să mă umilești, lovești. Dă-mi iubire, respect, atenție și voi căuta același lucru în alt bărbat. Nu mă învăța să mă umilesc, dacă vrei ca în viitor să am în viața mea bărbați de calitate.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *