Nu ești obligată să stai acolo unde nu te simți bine

Credem că am depășit unele stereotipuri și reguli după care au trăit mamele și bunicile noastre. Dar, realitatea arată contrariul. Cu părere de rău încă mai există femei care și-au construit viața după cum zic alții și nu după cum ar dori ele.

De ce? Simplu. Deoarece, au fost educate de astfel de femei. Cele mai importante exemple, modele din a noastră viață sunt părinții. De aceea tindem să ne educăm copiii, precum am fost noi educați, chiar dacă e greșit. Construim căsnicii după modelul familiei pe care am avut-o în copilărie. De aceea, trebuie să ne dezvoltăm aria cunoștințelor, să evoluăm, să încercăm a ne cunoaște, să facem cunoștință cu toate traumele și lacunele cu care venim încă din copilărie.

De exemplu, o fetiță care a văzut cum mama sa a suportat abuzul fizic, emoțional, psihic, există o mare probabilitate ca în viitor să persiste în relații toxice și nocive. Pentru că, așa a făcut mama, pentru că trebuie să demonstreze lumii că are o căsnicie perfectă, pentru că nu trebuie să se facă de rușine.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi este că: Viața ta îți aparține, alegerile pe care le iei, indiferent corecte sau nu, îți aparțin, astfel evoluezi și înțelegi cu adevărat unde greșești. Nu trebuie să îndeplinești anumite fapte, pentru că așa trebuie, pentru că a venit timpul, pentru că ești obligată. Deoarece, din acea secundă în care faci ceea ce vor alții, tu începi să supraviețuiești, nu să trăiești intens și asumat.

Ține minte: Nu ești obligată să stai acolo unde nu te simți bine.

Nu ești obligată menții o căsnicie de dragul copiilor, de dragul părerii construite în societate, de dragul stării financiare, de dragul unor reguli impuse. Nu ești datoare cu nimic în fața cuiva și ai dreptul la alegeri, la greșeli, la un nou început.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *