Sunt adevărată seara târziu și dimineață  devreme, fără ruj sau rimel, cu buzele uscate și riduri accentuate

Mă simt mai liberă când seara scot sutienul, iar spatele respiră ușurat și sânii devin slobozi, zglobii, așa cum i-a dat natura.

Mă simt ușurată când mă demachiez și porii pielii respiră. Mă simt liberă când șterg oja de pe unghii și îmi las părul ciufulit, vâlvoi. Mă simt neîntemnițată când nu țin cont de kilograme, câte grame sunt în farfurie sau câte ciocolate am mâncat azi. Sunt mai eu, când standardele frumuseții impuse de societate, nu sunt buzele mari și fețele sculptate.

Mă simt mai liberă când pot să plâng în tăcere și nu aud „Trebuie să fii puternică.”

De parcă putere se măsoară în refularea emoțiilor și a trăirilor. Mă simt liberă când nu gătesc, curat, pentru că sunt femeie, pentru că sunt obligată, pentru că așa a făcut mama, bunica. Mă simt liberă când aleg eu pe cine să iubesc, să concep copii, să mă căsătoresc, să aleg cununia, să-mi iau hainele care îmi plac și să merg pe calea mea așa cum cred eu că e corect.

Mă simt liberă când aleg în cine să cred. În Sori, în stele, în Dumnezei sau în Iubire.

Liberă sunt când trăiesc după propriile reguli și nu după ale familiei sau după „Ce o să zică lumea.” Sunt liberă când alerg cu tălpile prin iarba verde. Când respir aerul rece al dimineții. Îmi aparțin mie la un pahar cu vin, la o țigară. Sunt a mea când privesc cerul, culeg flori de pe câmpii și îmi pun o romaniță la ureche. Sunt a mea în duș, în timp ce apa fierbinte în cuprinde corpul extenuat de gânduri, întrebări, frici, temeri, „Da” „Nu”, incertitudine, regrete, dor, „Adio”, „Altădată”. Sunt adevărată seara târziu și dimineață  devreme, fără ruj sau rimel, cu buzele uscate și riduri accentuate.

Liberă când nu-mi este frică de timp. Liberă când conformarea nu-mi devine extensia propriei vieți.  Liberă când cuvântu-mi devine alinare.

Liberă cu celulită. Liberă cu ochii roșii și cearcăne. Liberă slabă și extenuată. Liberă să zic „Nu”. Liberă să renunț la oameni și visuri. Liberă să înjur, să nu ies din casă două zile.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *