Mă simt vinovată, pentru că mai pot fi fericită

24 februarie. Unii sărbătoresc ziua iubirii. Alții așteaptă răsăritul. Unii se grăbesc să-și trăiască din nou rutina.

Alții mai au o șansă să se plângă pe viață. Însă, pe unii i-au lovit rachetele. Casele le-au devenit cenușă. Iar pe străzi numai aleargă copii, nimeni nu se mai ține de mână. Au rămas ruine, visuri distruse, dorințe spulberate. Prezentul s-a transformat într-o prăpastie  în care totul se prăbușește. Oamenii sunt tunuri de carne. La granițe s-au format  cozi.

Spaimă. Frică. Lacrimi. Familii destrămate. 

Tații își lasă copii și îi înlocuiește cu arme.

Le-au mai rămas speranța. Poate va fi din nou soare pe a lor cer. Poate tancurile nu vor împânzi străzile. Nu vor suna sirenele. Unele mame fug pe un petic de pământ încă unde mai este Pace. Unde liniștea nu este o iluzie. Unde există o altă realitate. Alte mame își plâng fii morți. Au plătit pentru libertate. Prea dur. Prea mult de suportat.

De ziua iubirii nu se mai iubește. De ziua iubirii se moare. De ziua iubirii se varsă sânge.

De ziua iubirii zâmbetul mi-a înghețat la colțul gurii. În suflet au crescut țurțuri colțuroși. Am devenit  o casă în care găzduiește frica, vinovăția și durerea. Iar știrile care îmi răzbesc ziua cu soare călduț și cu miros de cafea, îmi trezesc sentimentul de vinovăție. Mă simt vinovată că mai pot fi fericită. Vinovată pentru Pacea de care mă bucur. Vinovată pentru patul cald și mâncarea proaspătă din frigider. Vinovată pentru umărul puternic care îmi permite să-mi las oboseala acumulată pe parcursul zilei.

E prea complicat să citesc știri cum oamenii sunt manipulați și trimiși să măcelărească alți oameni care nu poartă nici o vină.

E prea greu să văd video cum sunt distruse orașe, case și oamenii devin cadavre de pe marginea drumului. Este complicat să accept că în secolul XXI încă unii mai vor putere și recurg la genocid. Creierului îi este complicat să admită că mai sunt războaie, suferință, case distruse, familii fugare. Îmi este frică să mă bucur de viață, știind că

Nu există salvatori – sunt distrugători de țări și de suflete nevinovate.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *