Există doar un fel de iubire, dar sunt mai multe moduri de a crede că între doi oameni poate fi iubire

Există doar un fel de iubire, dar sunt mai multe moduri de a crede că între doi oameni poate fi iubire.

Din start trebuie de știut că iubirea sinceră nu e materialistă, de aceea e de dorit să nu confundați dorința de a avea o casă, o mașină împreună, de a călători la fel împreună, cu o iubire materialistă, deoarece din momentul în care doi oameni își doresc ceva și au un vis la care muncesc cot la cot pentru a-l materializa, deja totul se transformă în reciprocitate și într-un scop comun.

Statul lângă un om de dragul banilor, înșelatul pe la spatele lui, trezitul într-un pat străin, nu-i iubire reciprocă, ci un scop urmărit de unul dintre parteneri.

Iubirea adevărată nu vrea să schimbe omul de alături, nu critică cu ură, nu judecă și nu manipulează.

Când iubești nu învinuiești pe nimeni pentru toate neajunsurile, dar cauți soluții și comunici cu cei de lângă tine.

Despărțirile de cei pe care i-ai iubit nu vin la pachet cu învinuiri, reproșuri, răutăți spuse la o cafea și la o bârfă. Iubirea nu lasă pe nimeni la greu și nu se bucură de lacrimi străine. Iubirea nu doar cere, dar și oferă.

Ea nu amenință și nici nu ordonează. Când apare într-o relație expresia „Dacă mă iubești…” trebuie de gândit la rece. Oare stai în locul potrivit? Oare ai ales corect? Oare iubești pe cine trebuie?„Dacă mă iubești..” nu e iubire,  aceste cuvinte ascund un scop și te pot manipula, pot trezi în tine sentimentul vinovăției.

Cu drag, Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *