Atunci când te afli lângă cineva care te face să te simți inutil, neimportant, incapabil, neapreciat și neiubit – pleacă

E greșit să stai lângă un om care te subestimează, te umilește, te minte și te jignește.

Cu toate acestea, nu suntem puțini dintre cei care suferă și cred că iubesc, dintre cei care se țin cu ambele mâini de oameni care îi doboară la pământ, care îi văd atât de mici.

Comportamentul de victimă sau de suferind are o explicație.

Lipsa iubirii din copilărie, lipsa unui părinte, lipsa atenției, lipsa susținerii, nasc în tine răni. În al tău subconștient stă acel copil care caută iubirea pe care nu a avut-o la timpul și momentul potrivit. Copilul din tine caută iubirea pe care trebuia să o primească în a sa copilărie – Iubire paternă sau maternă. Copilul din al tău interior caută să-și umple golul enorm din al său suflet.

Acest copil rănit din al tău subconștient va tinde să învinovățească pe cei din trecut, pe cei din prezent.

Va căuta vinovații eșecurilor personale. Va crede că dăruind timp, iubire, atenție, va fi iubit mult mai mult. Pentru el suferința va fi confundată cu iubirea, pentru că așa a înțeles el iubirea în copilăria lui.

Soluția este pe cât de simplă, pe atât de complicată – tratează-ți sufletul, nu pune pe prim plan ego-ul, nu gândi cu ajutorul emoțiilor, ci ia decizii mature și nu-l implica pe copilul din al tău subconștient. Nu sta acolo unde ți se spune că ești incapabil și neimportant. Nu sta lângă cei care te fac să te simți neiubit și neapreciat.

Nu permite nimănui să-ți aleagă calea, să-ți dicteze alegerile și să te manipuleze.

Dacă ai nevoie de ajutor, apelează la un specialist și află din ce cauză insiști să ai în preajma ta oameni  toxici, citești cărți care te vor ajuta să găsești răspunsuri la ale tale întrebări. Iubește-te și nu uita că cel mai important om ești chiar tu.

Cu drag, Mary!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *