Egoismul în dragoste: dă-mi totul în schimbul la nimic

Egoism nu înseamnă să trăiești cum vrei, ci să le ceri altora să traiască așa cum vrei tu. Oscar Wilde

În această viață nimeni nu este dator cu ceva în fața cuiva.

Fiecare dintre noi alege cât să ofere și cui să-i ofere. Nu suntem obligați să ne aflăm în relații fie de prietenie sau de dragoste care ne fac să ne simțim neapreciați, incapabili, neiubiți. Nu e corect să oferim timp, sprijin, dragoste acolo unde nu ni se cere acest lucru.

În dragoste nu se limitează libertatea celuilalt.

Nu cerem fără să oferim. Nu tindem să schimbăm oameni. Oamenii nu se schimbă, ei se iubesc cu defecte și cu calități. Dacă, înțelegem că nu suntem compatibili cu omul de lângă noi, că nu ne leagă nimic, că nu avem aceleași viziuni, că ale lui priorități ne umilește a noastră demnitate, pur și simplu plecăm. Nu reproșăm, nu învinovățim, nu umilim pe omul din dreapta noastră.

Egoismul în dragoste duce spre o relație toxică.

Vreau să mă iubești, dar eu nu te voi iubi. Vreau să-mi oferi timp, iar timpul meu e prea prețios pentru tine. Vreau să fii așa cum doresc eu, nu cum ai dori. Gândurile tale nu sunt corecte, trebuie să le preiei pe ale mele, să faci așa cum cred eu că este corect.

Dragostea are nevoie de doi oameni care sunt gata să se iubească unul pe altul și doresc să construiască o relație sănătoasă. Dragostea nu are nevoie de impunere, de reguli și de egoism. Dragostea are nevoie de înțelegere, susținere și reciprocitate.

Alegeți-vă partenerii cu mare atenție, iar din momentul în care simțiți că vă aflați lângă un om toxic, alegeți-vă alt drum.

Deoarece, mediul toxic vă poate transforma extrem, vă puteți dezvolta complexe, scade stima de sine, apare neîncrederea în sine. Iubiți-vă mai întâi pe voi. iubiți-vă cu adevărat, apoi, iubiți-l și pe cel de lângă voi, doar o astfel de atitudine vă poate ajuta să înțelegeți cât de importanți sunteți.

Cu drag, Mary!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *