Îmi este dor de tine. Și, te iubesc. Și, vreau în brațe la tine

De ani buni Moșul nu mai vine la mine.

Știi, și tu, că port căciulă. Cuminte nu sunt, în schimb sunt înțelegătoare, cooperantă și pun  în toate suflet. Mai greșesc, dar cer iertare, corectez, recunosc când o dau în bară. Mai hrănesc pisicile și câinii vagabonzi. Mai alerg prin ploaie. Îmi mai plac romanițele și mersul cu picioarele goale prin rouă. Încă ador să mă mai dau cu sania și povestea mea preferată a rămas aceeași „Fetița cu chibrituri”. 

De Crăciun mai pun luminițe, mai fac curat în casă și în dulapul cu haine.

În timp am învățat să îmi fac regulă în suflet și în gânduri. Acum știu să coc cozonaci și gătesc cea mai gustoasă rață la cuptor. Mai știu să pregătesc vinul fiert așa ca să fie aromat și gustos. Am și cel mai frumos brad, așa cum mi l-am dorit de mică. Însă, Moșul nu mai trece pe la mine. Nu-mi mai pune sub brad portocale și iaurt. 

Știi, cred că în acest an îmi voi lua portocale.

Multe portocale. Îmi voi cumpăra și un pulover cald, iar de Crăciun îl voi aștepta la geam pe Moșul. Și nu vreau nimic de la el, de cât un amărât de iaurt și o mică portocală, pentru că asta m-ar face fericită, pentru că asta mă face să mă simt iubită. 

Cum crezi l-am supărat?

Oare e supărat că uneori înjur și mai fumez câte o țigară? Ori, iernile nu mai sunt ca altădată și cerințele copiilor sunt altele? Poate a uitat de mine sau poate nu are cum să ajungă la mine? Știi și tu! Anul acesta voi împodobi bradul ca întotdeauna, mult mai devreme. Voi coace biscuiți. Voi pregăti ceai din romanițe și te voi aștepta. 

Știi tu că mereu te aștept? Știi că tu ești…

Știi că tu ești Moșul! 

Da! Tu ești Moșul! Și, îmi este dor de tine. Și, te iubesc. Și vreau în brațe la tine, portocale și iaurt. 

Cu drag, Mary! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *