Despărțirile sunt copleșitoare. Este normal să te doară, să plângi, să fii furioasă

Negarea. 

Azi ți-a scris printr-un simplu mesaj că vrea o pauză.

Știi tu bine cu ce se termină aceste pauze. Pic cu pic se duc spre sfârșit. Încă o relație eșuată. Înțelegi că își ia hainele pentru totdeauna. Înțelegi că ia sfârșit tot ce ai clădit. Înțelegi că ai trăit într-o minciună. Nu dorești să accepți și te întrebi de ce ție ți se întâmplă toate astea.

Furia 

O să vrei să-l suni când sticla de vin va fi băută pe jumătate.

O să vrei să-l înjuri, să-i ceri explicații. Probabil îl vei blestema și îi vei dori toată suferința de pe acest pământ. Vor fi momente în care te vei întreba de ce l-ai ales pe el. De ce i-ai dăruit o parte din tine? De ce i-ai crezut cuvintele și promisiunile? De ce a dat cu tine de pământ? Îl vei întreba ce are ea și nu ai tu. Vei fi furioasă și vei dori răzbunare.

Negocierea 

Îl vei chema la tine. Îl vei aștepta cuminte, ascultătoare.

Vei fi gata să ierți, să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat. O să fii gata să-i demonstrezi că tu ești cea aleasă, cea bună, cea frumoasă, că nimeni alta nu-l va iubi, nu-l va înțelege așa cum o faci tu. Îi vei găsi scuze. Poate tu nu ai fost destul de atentă, caldă, iubitoare. Poate tu nu ai auzit, nu ai ascultat, nu ai fost acolo când avea nevoie. Ai greșit? Dar unde?

Depresia.

Vei crede că nu-ți poți continua drumul. Vei fi convinsă că El îți este oxigenul. În tot întunericul în care te vei afla nu vei vedea lumina din capătul tunelului. Va fi copleșitor, dureros. Nu vei ieși cu zilele din casă. Nu vei găsi sens în nimic. Sensul era El. A fost o parte din tine, ca un puzzle. Ți-ai pierdut piesa. Piesa care nu-ți va mai aparține.

Acceptarea 

Vor trece nopțile înecate în fum de țigară. Vor trece zilele mahmure.

Vor trece momentele în care căutai să comunici cu oricine, doar ca să nu simți durerea, doar ca să nu te simți abandonată, singură. Vor trece regretele. Vei accepta că cel pe care l-ai iubit a fost experiență de viață, a fost  o etapă, iar dacă a ales să plece, aveți drumuri diferite. El a fost acolo ca să-ți ofere o lecție de care aveai nevoie. Acceptarea nu va exclude durere, dar intensitatea va fi mai mică. Lumina din capătul tunelului se va ivi. Îți vei îndrepta pașii cu încredere spera ea.

Te vei conecta cu tine însăți.

Îți vei îndeplini visurile. Vei găsi sensuri și vei iubi din nou. Despărțirile sunt dureroase. Sunt extrem de copleșitoare și nu trebuie să-ți negi emoțiile. Nu te ascunde după „Sunt puternică, nu mă doare”. Fii vulnerabilă. Cere ajutorul și treci peste doliul iubirii cu pași mici și încrezători.

Cu drag Mary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *