Am înțeles că o relație sănătoasă e atunci când îmi este bine cu tine și fără tine

O nouă ceartă.

Încerc mai sănătos. Dând întrebări. Căutând soluții. Încerc să te aud, să te ascult.  Doar că tot ce poți da este ușa închisă și tăcerea. Cine e vinovatul? Răspunsul tău vine cu un pumn în masă: EU.  Pe alocuri da. Pe alocuri nu. Nu neg, sunt impulsivă. Mai strig, cerând răspunsuri. Devin ca un vulcan ce te împroașcă cu vorbe dure, care frig, jignesc.  E un soi de răzbunare. Poate vei veni spe mine. Mă vei auzi. Mă vei înțelege. Mă vei iubi. Poate vei înceta să iei postura de adolescent care trântește ușa după el. Poate vei înceta ca la fiecare neînțelegere să dispari.

E o poveste prin care am mai trecut.

Cu tine el altfel. Cu mai multă înțelepciune.  Raționalizez mult. Prea mult. Caut rezolvări. Îmi corectez comportamente. Schimb gânduri. Aduc „Scuze”.  Și, totuși ajung în același punct. Cerșesc iubirea. Și, lupt să să nu răbufnesc la spatele tău întors. Știu ce trăiesc. Cunosc numele fricii mele. Am privit-o în ochi. Mi-am cuprins  durerea. Am lăsat cortina să cadă.

Te-am lăsat să-mi descoperi fiecare parte a vieții mele. Ai intrat în fiecare cameră din interiorul meu.

M-ai cunoscut vulnerabilă, mică și neputincioasă. Îmi cunoști femeia din mine răzbunătoare și sălbatică.

Căderea în gol nu e la nesfârșit.

Însă, tot aleg să cad. Mâine poate va lua sfârșit. Un sfârșit cu o nouă lecție. În care îmi îmbrățișez furia și înțeleg că în spatele ei stă dorința de a fi pur și simplu îmbrățișată. Cred că această îmbrățișare mi-a lipsit o viață. O tot caut în oameni. Când două brațe mă iau atent și îmi pun urechea la o altă inimă – liniștea nu mă mai sperie. Nu-mi mai este frică de uși închise, de spatele întors. Doar că, nu e ușor a îmbrățișa. Nici a ierta. Nici a găsi soluții. Greșelile se repetă.

Știu va veni și acel moment când vom înțelege și vom accepta că fiecare dintre noi a crescut emoțional diferit și nu ne mai este locul unul lângă altul.

Am avut nevoie unul de altul când eram cruzi, fragezi. Acum purtăm ochelari de diferite culori. Vedem lumea diferit. Gândim diferit. Suntem diferiți. Ne îndepărtăm și e firesc. Fiecare are o cale a sa și propriile lecții de viață. Am înțeles că o relație sănătoasă e atunci când îmi este bine cu tine și fără tine, iar în momentul despărțirii nu voi rămâne singură – mă voi avea pe mine.

Cu drag, Mary!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *